" Socotiti-va …" [ O viata de biruinta ]

In clipa pocaintei si a nasterii noastre din nou prin Duhul Sfant ” am fost botezati in moartea Lui ” ( Rom. 6:2,3 ) si am fost facuti ” una cu El printr-o moarte asemanatoare cu a Lui ” ( Rom. 6:5 ). Aceasta inseamna ca de acum incolo noi suntem morti fata de pacat, pentru ca ” omul nostru cel vechi a fost rastignit impreuna cu El ” ( Rom 6:6 ). Numai prin aceasta este invins pentru totdeauna pacatul in noi. Aceasta este mareata realitate a mantuirii de la Golgota !
 Pe de alta parte noi suntem botezati in trupul lui Hristos ( 1 Cor. 12:13 ) si am devenit astfel una in invierea Lui. In starea noua a acestei vieti trebuie sa traim de acum incolo pentru Dumnezeu ( Rom 6:4 ). Realitatea mantuirii, biruinta lui Isus Hristos, a avut loc in noi- indiferent daca noi stim lucrul acesta sau nu! Ea trebuie traita in umblarea zilnica, spre slava Domnului, caci Mantuitorul ne-a facut raspunzatori de biruinta Sa. Iar pentru ca noi suntem creati dupa chipul lui Dumnezeu si avem o vointa libera, suntem in stare sa traim zilnic aceasta biruinta deosebita de la Gologota. Dumnezeu vrea ca noi sa ne socotim morti fata de pacat, de buna voie si cu toata predarea ( Rom. 6:11 ). Textul original grecesc foloseste in acest loc cuvantul ” loghitesthe “. Tradus inseamna ” sa va asteptati “. Noi trebuie deci sa ne asteptam la aceea ca omul nostru cel vechi a fost rastignit impreuna cu Hristos si, de aceea, noi am murit fata de pacat. Prin acest ” sa va asteptati ” si socotiti-va ” primim, prin credinta, biruinta lui Isus asupra pacatului care locuieste in noi, iar aceasta biruinta se manifesta in noi. Numai pe aceasta cale biruinta Sa devine si biruinta noastra, iar puterea pacatului este infranta in noi! Noi capatam biruinta asupra oricarui pacat si traim liberi de puterea pacatului.
 Dar cum se intampla lucrul acesta practic ? Foarte simplu: prin aceea ca-I multumim ( in rugaciune ), Il onoram pe Domnul Isus pentru ca El a realizat biruinta pentru noi. Iar apoi beneficiem, prin credinta, in mod personal, de aceasta biruinta. Prin aceasta noi spunem un Nu decisiv pacatului si ne despartit de el. In acelasi timp condamnam pacatul care este in noi si ne rusinam de pacatele pe care le facem mereu. Astfel ne smerim inaintea Domnului in rugaciune, iar prin smerenie primim harul Sau ( 1 Pet. 5:5 ). Harul acesta ne da biruinta asupra pacatului !

J.L. , Evangeliums Mission